23948sdkhjf

Lyko stänger i två köpcentrum – kritiserar fastighetsägarna

Hårvårds- och skönhetsbolaget Lyko stänger två butiker. Det handlar om butikerna i köpcentrumet Grand Samarkand i Växjö och i Ingelsta Shopping i Norrköping.

Stängningen i Grand Samarkand blev offentlig strax före jul via lokaltidningarna i Växjö.

– Det är alltid svårt att behöva ta den här typen av beslut, men vi hoppas på att få till ett så bra avslut som möjligt och kommer göra allt vi kan för att se till att de medarbetare som berörs tas hand om på bästa möjliga sätt, säger Tom Thörnblom, kommunikations- och hållbarhetschef på Lyko, till VXOweek.se.

I ett inlägg på Linkedin bekräftar vd Rickard Lyko nu även stängningen i Norrköping:

”Vi försökte in i det sista hitta rimliga lösningar men till slut fick vi med stort vemod fatta beslutet att stänga två butiker, Samarkand i Växjö och Ingelsta i Norrköping. Trots väldigt starka insatser från duktiga medarbetare så går det inte att stå emot förändrat kundflöde. Vi behöver anpassa verksamheten efter förutsättningarna som ges”, skriver han.

Rickard Lyko riktar i sitt inlägg kritik mot fastighetsägarna som han tycker har dålig förståelse för utvecklingen inom handeln just nu.

”Det som behövs är en utveckling av destinationen tillsammans med en mer anpassad kostnadskostym. Anpassade hyror och öppettider som gör de lönsamt att bedriva butiker i centren”, skriver han i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141