23948sdkhjf

Eurocash köper stormarknad vid gränsen

Gränshandeln går på knäna under den rådande pandemin men Axfoodägda Eurocash tror på framtiden och förvärvar nu Långflons Stormarknad som ligger i Långflons köpcentrum strax intill den norska gränsen i Torsby kommun.

Eurocash har länge haft planer på att bygga en egen butik i området och de skrev till och med en avsiktsförklaring 2018 om att bygga en ny butik på handelsplatsen. Nu väljer de istället att förvärva en lokal på cirka 3 500 kvadratmeter. 

– Det är en fin och väletablerad butik med ett väldigt bra läge i centrumet. När vi fick erbjudande om att ta över lokalen valde vi att göra det i stället för att etablera en helt ny butik, säger Johan Svensson, vd på Eurocash, i en kommentar.

Den annars så lukrativa gränshandeln har på grund av corona-restriktioner minskat kraftigt under 2020 men Eurocash tror inte det kommer att vara för evigt och ser därför en möjlighet att expandera även nu.

– I en tid när gränsen är stängd så väljer vi att blicka framåt. När pandemin är över så kommer de norska kunderna tillbaka, vi tror på fortsatt god tillväxt för gränshandeln på lång sikt, säger Johan Svensson.

Övertagandet av butiken sker den 1 februari i år varpå den kommer att genomgå en ombyggnation enligt Eurocash nya koncept. Samtliga 25 anställda erbjuds anställning i den nya butiken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093