23948sdkhjf

Mestergruppen öppnar lager för XL-Bygg

Mestergruppen öppnar sin logistikverksamhet via centrallagret i Helsingborg för XL-Byggs samtliga butiker runt om i landet.

På över 28 0000 kvadratmeter samsas idag Mestergruppen Logistiks centrala järnlager och bygglager i Helsingborg.

Centrallagret har redan varit öppen för bygg och järnkedjorna Bolist och Järnias 190 butiker från Kiruna i norr till Skivarp i söder. Men nu, i januari, öppnar också järnlagret upp för byggkedjan XL-Byggs 80 butiker runt om i landet och bygglagret öppnar i april.

Det innebär att XL-Byggs butiker får tillgång till de över 12 000 artiklar som lagerförs i det egna centrallagret. Artiklar som byggkedjans kunder och byggare kommer att kunna beställa efter behov, ända ner tillstyckantal. Varorna kommer också att kunna levereras upp till två gånger i veckan, ända ut till butik eller direkt till byggarbetsplatserna.

– Vi vill göra vardagen enklare för våra butiker. Genom att möjliggöra så att de kan köpa 12 000 artiklar från ett och samma ställe och få flera leveranser i veckan, kan butikerna få lägre kapitalbindning och ge högre servicegrad till sina kunder. Genom att förbättra kundernas köpupplevelse blir effekten positivt för alla inblandade, säger Stefan Thollén, Inköps- och Varuflödesdirektör på Mestergruppen Sverige AB.

Öppnandet av det stora centrallagret för alla deras butiker, möjliggör också att butikerna kan köpa större volymer och skapa bättre villkor, menar Mestergruppen.

Och genom att Mestergruppen satsar digitalt kan deras utvecklade logistiklösning möjliggöra att det digitala kunderbjudandet, i form av e-handel, också bidrar till ett attraktivt kunderbjudande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063