23948sdkhjf

Nedstängningsstöd presenterat

Regeringen och Centerpartiet och Liberalerna överens om att ta fasta kostnader om butiker tvingas till nedstängning till följd av nya pandemilagen.

Regeringen har kommit överens med Centerpartiet och Liberalerna om ekonomiskt stöd till företag som drabbats av nedstängningarna.

Det framgick av ett pressmeddelande på måndagskvällen.

Överenskommelsen innebär att företagen ska kunna få ekonomiskt stöd för att täcka fasta kostnader under nedstängningarna. Upp till 100 procent av kostnaderna kommer att ersättas, med ett tak på 75 miljoner kronor per företag och månad.

Det nya nedstängningsstödet ska gälla under den tid som pandemilagen är i kraft och är utformat på liknande sätt som det så kallade omställningsstödet där omsättningstappets storlek avgör hur stort stöd man har rätt till. Det nya stödet är dock, enligt regeringen, mer generöst.

Nedstängningsstödet kräver ett statsstödgodkännande av EU-kommissionen vilket kan medföra justeringar i utformningen. Ikraftträdandet är därmed möjligt tidigast i början av april, men tillämpas retroaktivt om regeringen beslutat om nedstängningar. Stödet kan betalas ut kort därefter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078