23948sdkhjf

Meds tar in 167 miljoner efter rekordår

Nätapoteket Meds plockar in 167 miljoner kronor genom en nyemission med nya och befintliga investerare. Emissionen leds av M2 Asset Management och kapitalet ska finansiera fortsatt expansion.

– 2020 var ett speciellt år där vi på Meds spelat en avgörande roll som alternativ till fysiska apotek. Meds medarbetare har jobbat dag och natt alla veckans dagar för att erbjuda snabba leveranser av läkemedel och apoteksvaror direkt hem till dörren. Sedan lanseringen 2018 har vi skickat över en miljon paket till 500 000 hushåll. Nu har vi nått kritisk massa för att växla upp till en helt ny nivå 2021 och framåt, säger Björn Thorngren, vd och medgrundare i en kommentar.

När bolaget summerar 2020 så landar den preliminära omsättningen på 222 miljoner kronor vilket är en tillväxt om 162 procent. Förutom planerad expansion så inviger bolaget nya lokaler nära Stockholms citykärna, då antalet anställda fördubblats, och aviserar storsatsningar på marknadsföring, produktutveckling och utökat sortiment. Därtill har lagerkapaciteten utökats.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094