23948sdkhjf

RNB lämnar NK: "Stark ägare att fortsätta utvecklas med"

Affärsområdet Departments & Stores först ut att avyttras av dotterbolagen. NK ska på sikt inte driva avdelningarna på egen hand.

Modekoncernen RNB, Retail and Brands, säljer inkråmet i verksamheten Departments & Stores till NK Retail AB för 58 miljoner kronor i preliminär köpeskilling.

Verksamheten omfattar cirka 40 butiker och ytor på varuhusen i Stockholm och Göteborg samt e-handelsplattformen Man of an kind. Ytorna utgör cirka 25 procent av det totala antalet avdelningar på varuhusen och omfattar verksamhet inom segmenten mode, skönhet, accessoarer och juveler.

Försäljningen är en del i RNB:s tidigare aviserade plan att avyttra dotterbolagen.

– Den framgångsrika avyttringen av Departments & Stores verksamhet visar att rekonstruktionerna som genomfördes under 2020 har resulterat i verksamheter som är bättre rustade för framtiden. Trots att pandemin fortsätter att påverka detaljhandeln negativt så har vi skapat bolag som idag är effektivare och har större motståndskraft. Departments & Stores står på en stark grund med detaljhandel i väldigt attraktiva avdelningar och e-handelsplattformen Man of a kind. Jag känner mig trygg i att NK blir ett bra hem för Departments & Stores verksamhet och önskar alla anställda lycka till, säger Kristian Lustin,vd, RNB i en kommentar.

För NK:s räkning heter det att "förvärvet skapar stabilitet och ger utvecklingsmöjligheter för varuhusen och för NK:s e-handel".

Förvärvet ger oss större möjligheter att snabba på utvecklingstakten på NK. Det handlar bland annat om utveckling av damplanen i Stockholm och Göteborg och lansering av avdelningarnas sortiment på NK:s e-handel. NK:s långsiktiga affärsstrategi, med fristående entreprenörer som driver avdelningarna, ligger fast och på sikt räknar vi med att andra entreprenörer kommer ta över de aktuella avdelningarna, säger Bo Wikare, vd NK och vice vd Hufvudstaden.

NK tar över varulagret, inventarierna och de tekniska systemen samt erbjuder samtliga medarbetare en fortsatt anställning.

Verksamheten ska  drivas i ett helägt dotterbolag till NK och ledas av tillförordnad vd Lars Jungerth.

Vi är glada över att NK valt att förvärva vår verksamhet. Det innebär att vi får en stark ägare att fortsätta utvecklas med, vilket gynnar våra kunder, medarbetare och leverantörer, säger Lars Jungerth, nuvarande vd DSE och blivande tillförordnad vd för NK:s dotterbolag.

Affären förväntas slutföras 3 februari 2021 och är villkorad av slutligt formellt godkännande från obligationsinnehavarna.

RNB fortsätter med arbetet att finna lösningar för de återstående dotterbolagen Brothers samt Polarn O. Pyret.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078