23948sdkhjf

Grandpa skiftar vd

Hyllade livsstilsbutikskedjan byter vd efter tolv år.

Till våren lämnar Helene Forsberg efter tolv år vd-posten för butikskonceptet och varumärket Grandpa.

Medan jakten på ny vd pågår kliver medgrundaren Jonas Pelz in som tillförordnad vd.

”Med Helene bakom rodret har Grandpa gått från att “leka affär” till att vara den ledande livsstilsbutiken i Skandinavien” uppger bolaget och skriver vidare att Helene Forsberg har varit med och drivit upp Grandpa till en årlig omsättning om cirka 50 miljoner kronor.

– Detta är ett beslut som vuxit fram över tid och vi går skilda vägar som de bästa av vänner. Dock är det ett beslut som är emotionellt tufft. Utan Helenes energi, kunskap om branschen, affärsmannaskap och “jävlar anamma” hade vi aldrig varit där vi är idag. Vi har henne att tacka för i stort sett allt, säger Jonas Pelz, medgrundare och delägare i en kommentar.

Sedan starten med den första fysiska butiken på Södermannagatan på Södermalm i Stockholm 2003 har Grandpa öppnat butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö samt etablerat e-handel.

I dag omfattar butikskedjan fem butiker; på Södermannagatan och på Gamla Brogatan i Stockholm, på Södra Förstadsgatan i Malmö, på Vallgatan i Göteborg samt online.

Förutom att öppna och driva butiker har företaget byggt ett starkt varumärke och community, skapat långa och många samarbetsavtal med leverantörer, genomfört en rad marknadssamarbeten, flera events samt startat två egna varumärken inom mode och heminredning.

Helene Forsberg avgår formellt den 31 mars.

– Jag är otroligt stolt över vår resa och det vi har byggt upp med Grandpa. Vårt varumärke, kurerade sortiment, vår digitala utveckling, vårt kundmöte och inte minst vår dedikerade och fantastiska Grandpafamilj. I utmanande tider är det bra med förändring. Det är ett utmanande men också väldigt spännande retailklimat där det finns många nya möjligheter för både mig och Grandpa" säger Helene Forsberg, avgående vd i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078