23948sdkhjf

Här är de hetaste jobbtitlarna inom handeln enligt Linkedin

Sociala medier-tjänsten har analyserat hur de tre miljoner användarna rört sig på arbetsmarknaden under pandemin.

Linkedin har analyserat vilka jobb som växer snabbast i Sverige. Väldigt många av dem finns inom e-handeln, men även inom dagligvaruhandeln.

Sociala medier-tjänsten och yrkesnätverket Linkedin har tre miljoner användare i Sverige. De kan i sin data se hur dessa användare rör sig på arbetsmarknaden. En av slutsatserna i analysen över perioden april-oktober 2020 är att den snabbt växande e-handeln inte helt överraskande fört med sig en ökad efterfrågan på arbetskraft. Kompetenser som kundservice och hantering av supply chains är särskilt efterfrågade. Linkedin kontaterar också att företagen sannolikt kommer att börja leta efter personer utanför sin egen bransch för att fylla rollerna de behöver för att växa.

– Pandemin har bidragit till att flera branscher nu befinner sig i kris. Samtidigt skapas nya möjligheter, exempelvis inom e-handeln. Det är också glädjande att efterfrågan på digitala marknadsförare och sociala medier-experter växer bland arbetsgivarna, ett resultat av att företag satsar på sin digitala närvaro för att nå ut till sina målgrupper, säger Lisa Gunnarsson, Nordenchef på Linkedin, i en kommentar.

I rapporten Jobs on the Rise har Linkedin dela upp datan i 15 olika jobbkategorier, som rankats enligt en kombination av tillväxt och storlek på efterfrågan. E-handeln toppar följt av detaljhandeln, där det framför allt är dagligvaruhandeln som drivit på tillväxten. Det rör på sig även inom angränsande områden, som affärsutveckling, försäljning, produktutveckling, produkthantering och kundservice.

1. E-handeln. Dessa tjänster växte med 101 procent från 2019 till 2020.

 • Hetaste jobbtitlarna: Supply Chain Associate, Head Of Supply Chain Management, Supply Chain Specialist, Supply Chain Supervisor och logistiker.
 • Kunskaperna som efterfrågas: Logistikhantering, lagerverksamhet, supply chain-hantering, supply chain-optimering och orderhantering.
 • Här finns jobben: Stockholm, Helsingborg, Göteborg, Halmstad och Jönköping.

2. Detaljhandeln. Medan många segment inom detaljhandeln har haft det svårt till följd av pandemin har andra, som dagligvaruhandeln, frodats. Butiksbiträde, den vanligaste tjänsten inom kategorin, växte med 99 procent under fjolåret. Av de som rekryterades var 69 procent kvinnor, med en snittålder på 22 år.

 • Hetaste jobbtitlarna: Butiksbiträde.
 • Kunskaperna som efterfrågas: Kassahantering, kundservice och försäljning.
 • Här finns jobben: Stockholm, Jönköping och Kristianstad.

6. Affärsutveckling och försäljning. Anställningar inom affärsutveckling och försäljning växte med 67 procent under 2020.

 • Hetaste jobbtitlarna: Strategisk rådgivare, Business Expert, specialister inom direktförsäljning, affärsutvecklingschef och analytiker med inriktning affärsstrategi.
 • Kunskaperna som efterfrågas: B2B-försäljning, E-handel, affärsutveckling, försäljning och account management.
 • Här finns jobben: Stockholm, Västerås, Karlstad och Göteborg.

10. Produktutveckling och produkthantering - När fler handlade online under fjolåret investerade företagen i produktdesign och produktutveckling för att säkra en sömlös köpupplevelse för kunderna. Det resulterade i att anställningarna ökade med 34 procent, främst för Product Team Managers inom större företag som H&M och Volvo.

 • Hetaste jobbtitlarna: Product Team Manager, Vice President Of Products, produktdesignkonsult och produktutvecklingsspecialist.
 • Kunskaperna som efterfrågas: Produktutveckling, produkthantering och produktdesign.
 • Här finns jobben: Stockholm, Göteborg, och Uppsala.

11. Kundservice. Restriktionerna har tvingat företag att möta kundernas behov på nya sätt, vilket lett till att tjänster inom kundservice växt med 56 procent. Det inkluderar tjänster inom både detaljhandeln och callcenters.

 • Hetaste jobbtitlarna: Kundtjänstmedarbetare, kundtjänstrådgivare och kundservicechef.
 • Kunskaperna som efterfrågas: Försäljning, kundservice, kundupplevelse och problemlösning.
 • Här finns jobben: Stockholm, Göteborg, och Malmö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078