23948sdkhjf

Mathem når över två miljarder i omsättning

Mathem ökade i december försäljningen med 114 procent jämfört med samma period förra året. Det kan jämföras med dagligvaruindex för e-handel med hemleverans som stod för 54,9 procent av tillväxten. Totalt växte e-handeln med livsmedel med 191,6 procent i december.

Den snabba tillväxten har också inneburit utmaningar och Mathem hade i december problem med leveranserna och kunde inte fullt ut möta efterfrågan.

– Under det här året har vi lärt oss att förutsättningarna i en marknad kan förändras extremt snabbt, och vi är ödmjuka inför att vi även framåt behöver fortsätta att bygga företaget på ett sätt som snabbt kan anpassas efter läget och våra kunders förväntningar på oss, säger Johan Lagercrantz, vd på Mathem, i en kommentar.

Även för helåret överträffar Mathem index.

– Vi beräknar att vår omsättning för 2020 kommer att landa en bra bit över 2 miljarder, vilket är fantastiskt. Vi fortsätter att växa snabbare än marknaden och ta marknadsandelar. Idag ligger vi på ca 37 procents marknadsandel i hela Sverige inom vår nisch. Men med tanke på att vi idag täcker 55 procent av Sveriges hushåll så är marknadsandelen där vi verkar egentligen högre än så, fortsätter han.

Mathem ska under 2021 lansera ett samarbete med Kronans Apotek om apoteksvaror och läkemedel. Samtdigit kommer de samarbeten som redan finns att intensifieras, inklusive det med Clas Ohlson. I dag innehåller nästan var fjärde order en vara från Clas Ohlson.

– Vi har även andra spännande överraskningar som kommer under året – med det återkommer vi om, säger Johan Lagercrantz.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093