23948sdkhjf

Airmee tar in 160 miljoner kronor

Airmee har tagit in över 160 miljoner kronor i en investeringsrunda. Airmee, som sköter sista milen-leveranser åt flera av Sveriges största e-handlare som H&M och Apotea, kommer att använda investeringen till fortsatt produktutveckling av den tekniska plattformen och expansion till flera städer i Sverige och Norden.

- Vi är väldigt glada för det stora intresset för Airmee bland investerare som visar på hur mycket vi åstadkommit sedan vår lansering för bara tre år sedan. Vi har lett utvecklingen av emissionsfria snabba hemleveranser på den svenska marknaden med cyklar och elbilar och kommer fortsätta att skala upp det och vår tekniska plattform, säger Julian Lee, vd och grundare av Airmee.

Under 2020 har antalet leveranser tredubblats.

- Under 2021 kommer samtliga av våra leveranser ske fossilfritt och vårt mål är att nästa år leverera helt emissionsfritt. E-handeln har bara börjat sin resa och kraven från konsumenter kommer snabbt höjas, säger Julian Lee.

Airmee lanserades 2018 kopplar ihop e-handlare med logistikbolag och konsumenter genom sin tekniska plattform. Man äger inga egna fordon eller anställer egna förare. En stor del av verksamheten sköts av logistikbolag och åkerier som utnyttjar Airmees tekniska plattform för att utföra leveranserna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.188