23948sdkhjf

Rutasoka tar in Gekås tidigare koncern-vd 

Det snabbväxande kaffebolaget Rutasoka som säljer och distribuerar kaffe från Kongo får förstärkning när Jan Wallberg nu går in som delägare i företaget. Jan Wallberg sitter idag som rådgivare och styrelseledamot i flera bolag men har dessförinnan varit vd för både Gekås och Blåkläder.

– Jag är stolt över att Jan fortsätter att tro på Rutasoka och våra tillväxtplaner. Med sin kompetens och erfarenhet kommer han bli en viktig del av bolagets arbete framåt, både för mig personligen som vd, och även för bolagets styrelsearbete, säger Rutasokas vd, Rebu Burubwa i en kommentar.

Rutasoka som återinvesterar delar av sin vinst i hälsa och jordbruk i Kongo fick ändra på sin affärsmodell under corona och lyckades både dubbla sin omsättning och visa plusresultat.

– Jag träffade Rebu för ett par år sedan och hans historia gjorde starkt intryck påmig. Det går att göra skillnad i vardagen och bidra till att bekämpa fattigdom. Rutasokas affärsmodell är ett bra exempel på detta. Att dricka en kopp gott kaffeoch samtidigt bidra till en bättre värld känns väldigt rätt. Jag hoppas att många fler ska tycka samma sak. Säger Jan Wallberg

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094