23948sdkhjf

Flying Tiger Copenhagen får ny ägare

Nu har EQT lyckats sälja bolaget bakom detaljhandelskedjan.

Häromdagen kunde Dagens Handel berätta att svenska EQT ville dra sig ur den danska detaljhandelskedjan Flying Tiger Copenhagen.

Nu står det klart att investeringsbolaget, som klev in i detaljhandelskedjan 2013, lyckats hitta en köpare och sålt kedjan till det danska investeringsbolaget Treville och bolagets nuvarande ledning.

Grundaren Lennart Lajboschitz, som inte var intresserad av att köpa tillbaka sitt livsverk, ska nu också vara helt ute ur Flying Tiger.

Vi vill tacka EQT för att ha stöttat oss nära som ansvariga ägare under en turbulent tid. Idag är vi väl rustade att fortsätta på en positiv bana med våra nya ägare och dedikerade kollegor och vi ser fram emot resan, säger Martin Jermiin, vd Flying Tiger Copenhagen, i en kommentar.

Sedan EQT klev in bolaget har detaljhandelkedjan vuxit ifrån omkring 200 butiker i 16 europeiska länder till fler än 900 butiker i 27 länder i Europa och Asien.

Dock har åren efter investeringsbolagets inträde i Flying Tiger inte alltid varit en dans på rosor och efter växtvärk och ett nedslående resultat 2018 inledde EQT en omstruktureringsprocess av bolaget. Tillsammans med en ny ledningsgrupp och nära samarbete för att säkerställa en solid grund och en sund ekonomisk utveckling ska EQT ha lyckats vända på skutan, heter det i ett pressmeddelande.

Omstruktureringsarbetet ska ha resulterat i en snabb vändning med en EBITDA-ökning på över 50 procent redan 2019, och bolaget var på väg mot fortsatt tillväxt 2020 och ett rekordhögt resultat. Dock har coronapandemin varit en utmaning för kedjan att parera och bland annat har 13 butiker i USA stängts permanent. Även i Sverige har kedjan tvingats till butiksstängningar.

Flying Tiger Copenhagen grundades av Lennart Lajboschitz och den första butiken öppnade på Islands Brygge i Köpenhamn 1995.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079