23948sdkhjf

Ikea och VafabMiljö i återbrukssamarbete

I dag öppnas en ny container på VafabMiljös Återbruk Himmeta i Köping.

Det är Ikea Sverige som under en testperiod kommer att samla in Ikea-möbler och heminredning för att sedan reparera, renovera och göra produkterna redo för ett nytt liv i andra hem. Försäljningen av möblerna kommer att ske via Ikeas second hand-butik i ReTuna Återbruksgalleria i Eskilstuna.

– Vi är så glada över samarbetet med VafabMiljö och att vi nu kan göra lättare för fler att förlänga livet på möbler och produkter på IKEA. Tillsammans med Köpingsborna kan vi ge fler möbler en andra chans genom att reparera och sälja vidare dem i vår second hand-butik på ReTuna Återbruksgalleria, säger Jonas Fjäll, varuhuschef på Ikea Västerås, i ett pressmeddelande.

I dag klockan 11 öppnas containern och det blir då fritt fram för Köpingsborna att lämna möbler och heminredning där. Det kommer att finnas personal på plats, både från Ikea och VafabMiljö, för att svara på återbrukarnas frågor.

– Det känns fantastiskt kul! Att Ikea vill göra det här med oss är en riktig win-win. Ska vi skapa ett cirkulärt samhälle måste vi kroka arm. Att få göra det med Ikea i ett sånt här läge gör mig både stolt och hoppfull, säger Gunnar Weiring, verksamhetsutvecklare på VafabMiljö.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188