23948sdkhjf

Tre centrum i Stockholm byter ägare i miljardaffär

Stadsdelscentrumen i Tumba, Högdalen och Fruängen i Stockholm byter ägare i en affär värderad till cirka 1,5 miljarder kronor. Det är fastighetsjätten Citycon som säljer centrumen till fastighetsinvesteraren Niam.

Försäljningen är ett led i Citycons strategi att skapa värde genom kapitalåtervinning.

– Försäljningen är en bekräftelse på värdet och attraktiviteten för högkvalitativa nordiska fastigheter hos investerare. Under rådande tider med en låg aktivitet på transaktionsmarknaden är affären en bekräftelse på de nuvarande värderingsnivåerna för denna typ av fastigheter, säger F Scott Ball, koncernchef i Citycon.

I Niams bindande avtal med Citycon ingår en portfölj på totalt drygt 57 000 kvadratmeter.

– Med dessa förvärv utökar vi vår fastighetsportfölj i Stockholm avsevärt. Fastigheterna erbjuder ett starkt kassaflöde med en majoritet av hyresgäster inom livsmedel och annan stabil handel samt samhällsservice och bostäder. Samtliga centrum ligger i direkt anslutning till spårbunden trafik och vi ser mycket fram emot att vidareutveckla dessa platser tillsammans med befintliga hyresgäster och de aktuella kommunerna, säger Daniel Andersson, head of acquisitions Sweden hos Niam.

Transaktionen beräknas vara genomförd under första kvartalet 2021. JLL har varit säljarnas rådgivare i affären.

– I en transaktionsmiljö med generellt svagt intresse för handel har det varit fantastiskt roligt att få jobba med en portfölj stadsdelscentrum som både uppvisar en så tydlig utvecklingspotential och en stabilitet i omsättning under den omvälvande period som detaljhandeln går igenom, säger Daniel Anderbring, head of capital markets Sverige på JLL.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078