23948sdkhjf

Desenio till börsen

E-handelsbolaget Desenio, som säljer poster och ramar, ska noteras på Nasdaq First North. Det framgår av ett pressmeddelande. Bolaget värderas till 11 miljarder.

Största ägare är Verdane som gick in i bolaget 2016.

Från att bara haft närvaro i Norden för fem år sedan har vi framgångsrikt skalat upp vårt erbjudande och DTC-modell i hela Europa och vidare. Trots vår starka lönsamma tillväxt hittills har vi bara skrapat på ytan. Vi är glada att kliva in i nästa kapitel i vår tillväxtresa och ta steget mot att bli ett börsnoterat företag, säger Fredrik Palm, vd, i en kommentar, säger Desenios vd Fredrik Palm i ett pressmeddelande.

Desenio grundades av Helena och Martin Blomqvist 2010.

Desenio har försäljning i 35 länder via 20 lokala webbutiker. I fjol stod försäljningen utanför Norden för mer än 75 procent av omsättningen. Nu ska bolaget expandera ytterligare och bygga samma närvaro i USA och Asien som i Europa.

I fjol uppgick e-handlarens omsättning till 980 miljoner kronor vilket var en ökning med 63 procent. I november i fjol förvärvades Poster Store och pro forma-omsättningen under 2020, förvärvet inräknat, landade på 1,3 miljarder kronor med ett justerat ebita-resultat på 340 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.142