23948sdkhjf

Kronans Apotek tar marknadsandelar online

E-handeln lyfter Kronans Apotek. Totalt ökade försäljningen med 3,1 procent till 8,2 miljarder kronor. På nätet var ökningen 85 procent, vilket är högre än marknaden i genomsnitt. I kronor passerade omsättningen online med god marginal en halv miljard kronor. 

– Att vi har växt mer än marknaden online med en starkt förbättrad lönsamhet och en signifikant högre kundnöjdhet, är ett bevis på att vi börjar hitta rätt formel för hållbar tillväxt, säger Anders Torell, vd på Kronans Apotek, i en kommentar.

Online står nu för 6,6 procent av den totala handeln, att jämföra med 3,7 procent för ett år sedan.

– Det goda resultatet beror till stor del på att våra medarbetare har kunnat hantera de svåra situationerna som uppstått under pandemin så bra. Vi har jobbat hårt för att möta kundernas behov i både fysiska och digitala kanaler och det har vi lyckats väldigt bra med, säger Anders Torell.

Apotekskedjan, som har 300 butiker runt om i landet, gjorde nyligen ett formellt namnbyte. Kronans Droghandel grundades 1907 av apotekaren Gustaf Bernström i Göteborg. Företaget har sedan år 2013 haft apoteksverksamhet under namnet Kronans Droghandel Apotek AB. Nu finns inte längre Droghandel kvar i namnet. Sedan den 30 januari är bolagets juridiska namn Kronans Apotek AB.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078