23948sdkhjf

Stoff & Stil byter namn och öppnar ny butik i Göteborg

Danska detaljhandelskedjan Stoff & Stil flyttar i augusti in på 970 kvadratmeter i entréplan på Rosenlundsgatan 8 i Göteborg.

Detaljhandelskedjan har tidigare haft butik i Göteborg men den butiken är stängd i väntan på nyöppning i Rosenlund senare i år. 

I samband med nyöppningen i Göteborg byter Stoff & Stil namn till Selfmade, vilket enligt ägarna ska spegla verksamheten bättre.

– Selfmade är vårt kall om att skapa unika förutsättningar för alla nyfikna DIY (do it yourself) -människor. Vi märker i dag ett stort intresse framför allt från den yngre generationen som önskar alternativ till en värld som primärt är baserad på färdigproducerade produkter. Selfmade vill lägga ett stort fokus på upplärning inom design och sömnad, både i våra fysiska butiker samt genom inspiration på våra olika onlineuniversum. I vår organisation kallar vi detta Empower Creative Self-Expression, och vi har gjort detta till vårt uppdrag att stärka människors förmåga att uttrycka sig själva kreativt, säger Alexander Lerche, delägare.

I sortimentet finns metervaror, symönster, garn, sytillbehör och i butikernas nya workshopområden ska det även finnas systationer, böcker och inspirationsmaterial från utställningar och visningar och ambitionen är att erbjuda kreativa workshops.

Sedan starten för över 40 år sedan har kedjan växt till att idag omfatta 29 butiker i Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Österrike och därtill har kedjan webbutik och servar kunder i 13 europeiska länder.

I Sverige finns butiker även i Stockholm, Västerås och Malmö samt webbutik.

Grunden till verksamheten startade 1980 då Marianne och Peter Lerche öppnade butiken Peters Resthal i Herning i Danmark där de sålde restpartier av metervaror från lokala textilproducenter. Några år senare bytte verksamheten namn till Stoff & Stil och nu byter kedjan namn till Selfmade.

Verksamheten drivs i dag genom grundarnas barn Rikke, Michael och Alexander Lerche.

– Det känns väldigt roligt att kunna välkomna det nya konceptet ”Selfmade” till Rosenlund. En ny kreativ verksamhet i entréplan blir ett mervärde för både boende, företag och besökare i området. Dessutom extra intressant med delningskonceptet av symaskiner som känns väldigt modernt och rätt i tiden, säger Marina Fritsche, vice vd  och regionchef för Wallenstam i Göteborg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094