23948sdkhjf

Ny vd för smyckeverksamhet

Tar över vd-posten i börsnoterade Online Brands.

Jens Åman har rekryterats till posten som vd för börsnoterade Online Brands Nordic AB som driver e-butik inom vigselringar, smycken, klockor och matsilver på den nordiska marknaden även via de helägda dotterbolagen Hedbergs Guld & Silver AB i Borås, Juvelerare Eric G Andersson AB i Västervik, Juvelerare John Victorin i Varberg AB och Idéguld AB i Borås.

Han tillträder den 1 mars och efterträder tillförordnad vd:n Nina Holgersson som fortsätter som operativ chef, COO, samt styrelseledamot i bolaget.

Jens Åman blev nyligen invald som styrelseledamot i Online Brands och är en av grundarna till e-handelsbolaget The Watch Stand som har nära 10 000 kunder i drygt 90 länder. Han har även flera års erfarenhet av finansbranschen.

Därtill har bolaget enligt ett pressmeddelande utsett styrelseledamot Mats Bergengren till tillförordnad styrelseordförande fram till bolagsstämman den 25 maj 2021.

Jens Åman garanterar genom sitt bolag Auratus Invest AB ett belopp motsvarande 500 000 kronor i bolagets förestående företrädesemission av units”, heter det vidare i ett pressmeddelande.

Online Brands har genomgått en företagsrekonstruktion som beviljades i mars i fjol och efter förlängningar fastställde tingsrätten i februari i år ett ackordsförslag om skuldnedskrivning på 75 procent.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078