23948sdkhjf

Cdon byter vd – Kristoffer Väliharju lämnar temporärt

E-handelsbolaget Cdon:s vd Kristoffer Väliharju lämnar temporärt sin tjänst på grund av sjukdom. Tillförordnad vd blir Marcus Lindqvist som har varit ordförande i styrelsen sedan 2016 och som är koncernchef i Cdon:s tidigare ägarbolag Qliro Group.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I samband med detta lämnar Marcus Lindqvist sin plats i styrelsen. Styrelseledamot Josephine Salenstedt, som är partner i huvudägaren Rite Ventures, har utsetts till ny ordförande i styrelsen fram till nästa bolagsstämma.

Kristoffer Väliharju har under en tid upplevt problem med oregelbunden hjärtrytm, vilket har påverkat hans fysiska förmåga, skriver Cdon. För att komma till rätta med problemen har han genomfört ett planerat ingrepp. Han förväntas återgå i sin tjänst som vd för Cdon inom sex månader, uppger bolaget.

– Kristoffer Väliharju och Marcus Lindqvist har tillsammans drivit Cdons etablering som Nordens ledande marknadsplats online samt bolagets framgångsrika börsnotering och känner bolaget och ledningen mycket väl. Det är därför positivt att Marcus kan agera som tillförordnad vd under denna period, säger Josephine Salenstedt, tillträdande styrelseordförande i Cdon, i ett uttalande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nu lanseras danska skönhetsjätten i Sverige
Efter branden: Jula och Willys återvänder till nya lokaler på samma plats
Försäljningsrekord för Revolutionrace
Byggmax spår fortsatt mycket svag marknad
H&M hyvlar i 60 butiker
Padelbutik plockar ner skylten
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
Habit
Transportnet

Sänd till en kollega

0.141