23948sdkhjf

Vd-skifte hos Kjell & Company

Andreas Rylander har rekryterats till posten som ny vd för Kjell & Company.

Han tillträder i dag, den 10 mars, och rekryterats internt. Han har arbetat för Kjell & Comapnay sedan 2002 då han inledde karriären hos detaljhandelskedjan som säljare. Sedan 2016 har han innehaft rollen som operativ chef, COO, samt verkat som tillförordnad vd 2017/18.

Han efterträder Eric Lundberg som varit vd för Kjell & Company sedan hösten 2018 och nu lämnar detaljhandelskedjan för att kliva på som vd för Apotek Hjärtat.

– Vi är väldigt glada att Andreas Rylander accepterat erbjudandet att ta över rollen som vd. Han är djupt förankrad i organisationen och har gjort ett fantastiskt arbete, bland annat med att etablera Kjell & Company i Norge, som tillförordnad vd under 2017/18 då lönsamheten ökade kraftigt under Andreas ledarskap och nu senast som COO. Styrelsen ser det som ett naturligt steg att Andreas tar över som vd och fortsätter tillsammans med vårt starka ledarteam att realisera den långsiktiga plan som vi tagit fram för Kjell & Company. Vi vill samtidigt tacka Eric Lundberg för ett mycket bra arbete under hans tid som VD och önskar honom lycka till med nya utmaningar, säger Ingrid Jonasson Blank, ordförande i Kjell & Company.

Andreas Rylander har under åren hos Kjell & Company även arbetat som säljare, butikschef, regionchef och landschef.

– Jag är väldigt glad över att få styrelsens förtroende att leda Kjell & Company tillsammans med alla mina fantastiska kollegor. Vi har under åren utvecklat en stark företagskultur och ett attraktivt kunderbjudande. Vi uppvisar lönsam tillväxt i såväl service points som e-handel och är väl positionerade för att fortsätta vår tillväxtresa, kommenterar Andreas Rylander.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094