23948sdkhjf

Bagaren och Kockens rekordår – nära fördubblad omsättning

Exploderande intresse för matlagning ledde till att e-handlaren nära på dubblerade omsättningen i fjol. 2021 har inletts enligt bolaget inletts i samma höga takt.

Egmontägda Bagaren och Kocken groups omsättning ökade med 88 procent under 2020 och e-handlaren, med varumärkena Bagaren och Kocken, KitchenOne och Robotexperten, gick från omsätta 496 miljoner kronor 2019 till en omsättning på 931,9 miljoner kronor när 2020 summeras.

Rörelseresultatet uppgick till 65 miljoner kronor i fjol.

– 2020 går till historien som ett otroligt år där vi nästan fördubblar omsättningen. Att gå från att omsätta en halv miljard till att nu vara ett miljardbolag – på 12 månader – det visar vilket fantastiskt engagemang och laganda vi har inom Bagaren och Kocken. Att vi dessutom lyckats få med oss en riktigt fin lönsamhet gör oss naturligtvis extra glada, säger Christina Ståhl, som tillträdde som vd i januari 2020.

Försäljningsframgångarna förklaras med att kunderna tillbringat många timmar under coronapandemin i hemmaköken och att e-handlaren kunnat serva kunderna med ett anpassat och brett sortiment. Det växande intresset för matlagning är dock en trend som e-handlaren menar att gått att skönja redan innan coronapandemin tog sitt grepp om världen.

– Vi hade god tillväxt och lönsamhet redan innan pandemin var ett faktum. Under våren fick vi sedan flytta hela vårt fokus till att möta den extrema efterfrågan, snabbt utveckla vårt sortiment samt säkerställa att vi fortsatt kunde leverera kvalitet till våra kunder i alla led. Vi lyckades tack vare en enorm gemensam kraftansträngning som jag känner en stor stolthet och ödmjukhet inför. Jag ser fram emot en fortsatt spännande resa 2021 som har inlett i samma höga takt, säger Christina Ståhl.

För att möta den växande efterfrågan har bolaget rekryterat flera nya medarbetare till framförallt lagerverksamheten.

Bagaren och Kocken har försäljning i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063