23948sdkhjf

Klart: Costco till Arninge

Nästa höst öppnar den USA-baserade kedjan Costco sin första svenska butik i Arninge, Täby, norr om Stockholm.

Ett kontrakt med fastighetsägaren Trophi för lokaler på 13 000 kvadratmeter vid Arninge station i Täby, norr om Stockholm, är klart, rapporterar Dagens Industri, som var först med nyheten, som nu bekräftas av Trophi.

– Vi är mycket stolta över att få välkomna världens tredje största detaljhandelskedja till deras första etablering i Skandinavien, säger vd Jan Björk i ett pressmeddelande.

Arninge Station är en del av handelsplatsen i Arninge där ett nytt resecentrum för tåg och bussar öppnar inom kort med en invändig direktaccess till Trophis fastighet.

– Costco är mycket glada över att kunna erbjuda vårt koncept med medlemskap till Täby och den bredare marknaden i hela Stockholmsregionen inom en snar framtid. Vi kommer att erbjuda konsumenterna ett brett utbud av kvalitetsprodukter och tjänster till låga priser, säger Costcos talesperson.

I februari kunde Dagens Handel berätta att företrädare för Costcos isländska verksamhet ställt frågor till svenska myndigheter om villkoren för att öppna apotek i anslutning till dagligvarubutiker.

Lågprisvarukedjan som bygger på medlemskap har över 800 varuhus i världen och drygt 270 000 anställda. Under senaste räkenskapsåret, avslutat i augusti 2020, ökade omsättningen till 166,8 miljarder dollar (motsvarande drygt 1 400 miljarder kronor).

Costco är nummer två på den amerikanska marknaden efter Walmart. Kedjans försäljning består främst av livsmedel men även sällanköpsvaror, som vitvaror, trädgårdsredskap, elektronik och kläder.

Costcos affärsmodell med betalda medlemskap har i Sverige anammats av Axfood som nu planerar att öppna sin andra Snabbgross Club-butik, som på samma sätt vänder sig till allmänheten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109