23948sdkhjf

Lyko förvärvar konkursade Make Up Store

De konkursade bolagen förvärvas genom ett dotterbolag till Lyko för 11,1 miljoner kronor.

Den 9 mars försattes Make Up Store och dotterbolaget Make Up Shop Sweden med 13 butiker i Sverige samt e-handel i konkurs vid Stockholms tingsrätt.

Nu står det klart att Lyko Group ingått avtal om förvärv av bolagen genom det helägda dotterbolag B&B Borås AB. Köpeskillingen uppgår till 11,1 miljoner kronor.

– Make Up Store är ett starkt, anrikt varumärke vars kunnande vi har stor respekt för och de har länge ingått i vårt sortiment. Vi ser en stor potential i att tillföra våra skalfördelar och vår kompetens inom fysisk och digital handel och ser fram emot att med varsamhet förädla varumärket och produkterna, säger Rickard Lyko, vd, i en kommentar.

Förvärvet omfattar bolagens varulager, inventarier och immateriella tillgångar samt rätten att förhandla om fortsatta hyresförhållanden för de 13 butikerna i Sverige. 

– Jag ser stora möjligheter till ytterligare vertikala förvärv i framtiden, då det har visat sig framgångsrikt för oss tidigare. Det är en naturlig del i vår sortimentsstrategi för expansion i Europa, säger Rickard Lyko vidare.

Tillträde kommer ske senast den 9 april 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078