23948sdkhjf

Odd Molly renodlar – säljer modeverksamheten

Odd Molly International renodlar sin verksamhet och säljer 100 procent av dotterbolaget Odd Molly Sverige AB till We are spindye. Prissumman som den nya ägaren betalar för modeverksamheten uppgår till 166 miljoner kronor. I förvärvet ingår även marknadsplatsen Used By International AB, som säljer secondhand.

Därmed kommer Odd Molly International att helt fokusera på fastigheter inom lager och logistik, vilket ligger i linje med de förvärv som bolaget har gjort tidigare.

– Renodlingen av koncernen är i linje med vår långsiktiga strategi och skapar rätt förutsättningar och fokus för en snabb expansion inom vårt nya kärnområde. Genom renodlingen kan vi fortsätta att positionera oss som en betydande och aktiv aktör på den svenska marknaden för lager- och logistikfastigheter, säger Patrik Tillman, styrelseordförande för Odd Molly International AB, i ett pressmeddelande.

Den nya ägaren, We are spindye, anser att Odd Mollys modeverksamhet tillför "starka hållbara varumärken med högkvalitativa produkter samt även kompetens och erfarenhet inom såväl digital försäljning som livscykelhantering.

– Genom förvärvet tar vi första steget i skapandet av inte bara en ny koncern med hållbarhetsfokus utan även ett nytt ekosystem – där vi förenar hållbara produkter med innovativ teknik och nya affärsmodeller. Vi bedömer att tiden för denna typ av verksamheter är nu och att vi kan utnyttja marknadskonsolideringen till att skapa en stark internationell plattform med hållbarhetsfokus som driver, investerar i samt förvärvar bolag med klimatsmarta affärsmodeller och innovativa digitala lösningar, säger Christian Rasmussen, styrelseordförande för We are spindye.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11