23948sdkhjf

Pricerunner med ny delägare

Tar in 370 miljoner kronor i riktad nyemission.

Investeringsbolaget Creades förvärvar 12 procent av shoppingjämförelsetjänsten Pricerunner Group som har verksamhet i Sverige, Danmark och Storbritannien.

Detta efter att Creades investerar 370 miljoner kronor i bolaget i form av en riktad nyemission. Affären väntas gå igenom april 2021.

– Vi är mycket imponerade av det arbete Nicklas och teamet gjort de senaste åren för att skapa en ledande kraft på den europeiska marknaden för shoppingsjämförelsetjänster. PriceRunner har betydande likheter med andra framgångsrika investeringar i Creades portfölj så som en stark marknadsposition där man gynnas av ett tydligt underliggande skifte från fysisk handel till e-handel, en ledningsgrupp med bevisad förmåga bygga framgångsrika växande bolag och ett mycket starkt fokus på kundnöjdhet. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med nuvarande ägare och ledning, säger John Hedberg, vd på Creades.

Pricerunner har haft en rejäl tillväxt under de senaste åren och under fjolåret låg tillväxten på 59 procent och bolaget omsatte 398 miljoner kronor med en rörelsemarginal om 35 procent.

– Creades har varit med och stöttat en lång rad tillväxtbolag både inom tech och e-handel. Därför känns det jättekul att Creades också vill vara med på PriceRunners resa, säger Nicklas Storåkers, vd på Pricerunner i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078