23948sdkhjf

Rekordår för Netonnet

Möter nya kunder online.

När Netonnet summerar helåret 2020 så är det med en rejäl tillväxt om 23 procent till en omsättningen som uppgick till 6 800 miljoner kronor (5 535).

Rörelseresultatet(EBIT)förbättrades och uppgick till 218 (119) miljoner kronor vilket var en ökning med 84 procentjämfört med föregående år.Bolaget uppger att det förbättrade resultatet härrör till ökad tillväxt och ökad effektivitet. Tillväxten har enligt vd Susanne Holmström i huvudsak skett online.

– Under året som gått har vi vässat vårt kunderbjudande ytterligare, inte minst genom nya lösningar för snabba och effektiva leveranser där vi kan leverera till nästan hälften av Sveriges befolkning redan samma dag. Vi har vidare sett stark tillväxt i våra besökssiffror, framför allt online. Under 2020 hade vi över 100 miljoner besök, där fler än 95 procent skedde online, och vi når inom kort en miljon medlemmar i vår kundklubb. Nya kundgrupper har upptäckt oss och vi ser att våra kunder återkommer i allt större utsträckning. Det digitala kundmötet blir allt viktigare och den ökade digitala handeln har gynnat online-first-aktörer som NetOnNet som kan erbjuda ett attraktivt sortiment, snabba leveranser och lagerpriser. Under året har vi fortsatt investera i den digitala kundupplevelsen för att göra det ännu enklare att handla och för att säkerställa att vi är relevanta i vårt erbjudande till våra kunder, säger Susanne Holmström,vd, i en kommentar.

Netonnet uppger att bolaget fortsätter att investera för framtiden i teknik och processer för fortsatt tillväxt och stärka affärsmodellens skalbarhet.

– Vi avslutade 2020 starkt och den positiva trenden har vi tagit med oss in i det nya året. Vi ser med tillförsikt fram emot 2021 som ett år där vi kommer att fortsätta arbeta hårt för att fortsätta vara relevanta för våra kunder och fortsätta vår tillväxtresa.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062