23948sdkhjf

Europeisk hälsovårdsaktör förvärvar Lloyds Apotek

Hälsovårdsaktören CEPD N.V. avser förvärva Lloyds Apotek från McKesson Europe.

Den nya ägaren driver över 1 300 apotek i Polen och Litauen och driver den femte största apotekskedjan i Europa. Huvudkontoret finns i Nederländerna och hälsovårdsaktören driver förutom fysiska apotek även en stor webbutik för hälsa och livsstil i Polen.

Lloyds Apotek har funnits i Sverige sedan 2010 då kedjans första apotek öppnade i Eskilstuna under namnet Doc Morris. I dag omfattar kedjan 76 fysiska apotek runt om i Sverige samt e-handel.

”För att kunna ta nästa steg och säkerställa fortsatt konkurrenskraft och ett innovativt kunderbjudande är fortsatta satsningar en viktig drivkraft för LloydsApotek. Som nya ägare kommer CEPD N.V. att addera det som krävs för att ta LloydsApotek till nästa nivå på marknaden”, skriver apotekskedjan i ett pressmeddelande.

– Som utmanare på marknaden har vi lyckats bygga en modern och entreprenöriell apotekskedja med ett välinvesterat och optimerat nätverk i Sverige. Vi är väldigt stolta över vad vi hittills har uppnått med LloydsApotek och glada över att en så kompetent och framgångsrik aktör som CEPD N.V. har sett vår utveckling, framgång och potential att addera stora fördelar till deras och vår verksamhet. Jag ser fram emot att fortsätta LloydsApoteks resa med CEPD N.V. , säger Karl Eckerdal, vd, Lloyds Apotek i en kommentar.

Förvärvet väntas vara slutfört i slutet av det andra kvartalet 2021. Nuvarande vd Karl Eckerdal ska fortsätta som vd även efter ägarskiftet. Någon köpeskilling eller andra villkor för affären kommuniceras inte enligt pressmeddealndet.

– Vi är glada att välkomna LloydsApotek och alla nya kollegor till CEPD N.V. Tillsammans kommer vi att fortsätta utveckla LloydsApoteks kunderbjudande, oavsett vilken kanal kunden önskar möta oss i. Vi har båda en stark entreprenörskultur och ser fram emot att arbeta tillsammans med fortsatta satsningar. För CEPD N.V. är investeringen i Sverige nästa steg i vår utlagda strategi. Den svenska apotekssektorn har en mycket stabil legal miljö, skapar många möjligheter och har kommit långt inom digital transformation. Vi är särskilt imponerade av den snabba utvecklingen av e-hälsa och det strategiska tillvägagångssättet för användning av teknik inom hälso- och sjukvården. Vi vill vara en del av den här resan, säger Mariola Belina-Prażmowska, medlem av koncernledningen hos CEPD N.V., i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062