23948sdkhjf

Skincity går helt upp i Axel Johnson-sfären – grundarna säljer

Handelskoncernen köpte ut investeringsbolag i mars och slukar nu resterande del av skönhetsbolaget när grundarna säljer.

Axel Johnson har sedan 2017 varit delägare i Skincity, och sedermera huvudägare, men nu blir koncernen helägare av hudvårdsföretaget när koncernen förvärvar grundarna Mikael Kjellmans och Annica Forsgren Kjellmans resterande ägarandel på 18 procent.

– Skönhet är ett viktigt och betydande område för Axel Johnson. Det har varit händelserika år sedan vi gick in som ägare, där vi bland annat etablerat Skincity i Norge, Finland och Storbritannien. Skincity har med ett starkt team och ett unikt erbjudande en mycket intressant position som vi ser fram emot att vidareutveckla. Vi vill rikta ett varmt tack till Mikael och Annica för ett fint och förtroendefullt samarbete på varje steg i Skincitys resa, säger Jacob Wall, affärsutvecklingsdirektör, Axel Johnson och tillika styrelseordförande i Skincity, i en kommentar.

Så sent som i början av mars i år förvärvade Axel Johnson investeringsbolaget Rite Ventures andel, 12 procent, av skönhetsföretaget och ökade då sitt innehav till 82 procent.

I mars lämnade även vd Stefan Fragner bolaget. Finanschef Patrik Bråkenhielm  tillträdde som tillförordnad vd och därtill har skönhetshandlarens COO Ylva Pagmén klivit in som co-CEO i väntan på att ny vd ska rekryteras.

Skincity visade stark tillväxt under fjolåret med ett positivt resultat och bolagets försäljning har mer än fördubblats från att omsätta 277 miljoner kronor 2017 till 560 miljoner. Försäljningen utanför Sverige står för 30 procent av omsättningen och bolaget växer också med egna varumärken.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109