23948sdkhjf

Fyrdubblad e-handel under Cerveras rekordkvartal

Cervera fortsätter att leverera rekordsiffror. Kedjan, somn säljer produkter till köket och hemmet, kan lägga ett nytt rekordkvartal med bland annat fyrdubblad e-handel till handlingarna. 

Vd Peter Rimbäck gläds åt att Cervera också nått ett par viktiga milstolpar under kvartalet.

– Med nuvarande utveckling trendar e-handeln mot över en halv miljard på årsbasis räknat på en genomsnittlig säsongskurva. Vi landar i mars månad för tolfte månaden i rad med all time high försäljning. Vi når i mars vårt högsta NPS-värde någonsin, vilket kanske är det allra roligaste resultatet eftersom det visar att kunderna verkligen gillar det vi gör, säger Peter Rimbäck.

Den totala försäljningen ökade under det första kvartalet med 53 procent jämfört med föregående år. E-handeln, som fyrdubblades, står nu för nästan 40 procent av försäljningen. Men även de fysiska butikerna redovisade tillväxt, med 10 procent.

För att ytterligare utveckla e-handeln testar Cervera nu nya tjänster som Video Chat.

– Vi vågar spänna bågen och testa nya områden samtidigt som vi fortsätter att skapa synergier mellan kanalerna. Tillsammans med Bambusers one-to-one lösning testar vi att kombinera vår e-handel med digital säljrådgivning från våra specialister ute i butikerna. Det är svårmatchat för rena e-handelsaktörer och återigen visar det på fördelar med att ha vårt butiksnät utöver e-handeln.

Cervera grundades 1987 och är nu en rikstäckande kedja med ett 70-tal butiker, varav den senaste öppnade i Nacka Forum i går.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093