23948sdkhjf

Jula delar ut rekordbonus och köper mark på handelsområde

Jula Holdingkoncernen har förvärvat mark för att utveckla handeln i Vetlanda.

Starkt gynnade av hemma-trenden gjorde Jula ett mycket starkt försäljningsår 2020. Nu belönas de runt 4 000 medarbetarna med en rekordstor bonus som betalas ut med aprillönen. Totalt investerar Jula cirka 48 miljoner i personalen.

− Många ansvarstagande och engagerade medarbetare har gjort stora insatser under året för att hantera pandemin, alltid med kundens bästa i fokus. Därför känns det mycket bra att kunna dela ut denna bonus. Tillsammans har vi kunnat fortsatt att driva och utveckla verksamheten på ett fantastiskt sätt, säger Karl-Johan Blank, ägare och chef för den familjeägda koncernen.

Bonusen baseras på vad en Julamedarbetare tjänat under hela 2020. 6,34 procent av en helårslön motsvarar cirka 75 procent av en normal månadslön. Den extra summan betalas ut i april.

Det generella bonusprogrammet har funnits i olika former sedan 2011.

Jula Holdingkoncernen har också i dagarna, via sitt fastighetsbolag G&K Blanks Fastigheter, gjort klart med ett förvärv av tomtmark på handelsområdet Nydala i Vetlanda. 

− Fastighetsförvärvet på Nydala känns mycket bra, vi såg här möjligheten att få bästa möjliga läge för etablering av handel i Vetlanda, säger Karl-Johan Blank.

Den fastighet som ska byggas kommer att inrymma tre till fyra intressenter med Jula som en av ankarhyresgästerna.

− Processen är nu påbörjad och vi ser redan att intresse finns från aktörer att etablera i Vetlanda. Vi ser mycket fram emot att utveckla handelsplatsen, säger Johan Carlberg, vd på G&K Blanks Fastigheter.

Byggstart för projektet planeras till vintern 2021-2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094