23948sdkhjf

Över förväntan för XXL – uppges ta marknadsandelar i Sverige

Den norska sportvaruhuskedjan XXL redovisar ett ebitda-resultat på 207 miljoner norska kronor (-36) för det första kvartalet 2021. Det framgår av bolagets delårsrapport.

Förväntningarna på ebitda-resultatet var 183 miljoner norska kronor, enligt Infronts sammanställning av sex analytikers prognoser.

Intäkterna uppgick till 2.166 miljoner norska kronor (2.162). Förväntat var intäkter på 2.229 miljoner, enligt Infronts sammanställning.

Rörelseresultatet blev 16 miljoner norska kronor (-215) och nettoresultatet -39 miljoner (-186).

För helåret 2021 räknar XXL med investeringar (capex) på omkring 250-300 miljoner norska kronor. Takten i nyöppningar av butiker väntas vara tre till fem per år, men XXL räknar samtidigt med att krympa vissa redan existerande butiker.

Beträffande verksamheten i Sverige uppger XXL:s Sverigechef Anders Lindblom att företaget har fortsatt att ta marknadsandelar i landet.

”För ett år sedan behövde vi genomföra den största rean i XXL:s historia, vilket gör direkta jämförelser svåra men i dag är vi på en mycket bättre plats med ett sunt lager vilket gör att resultatet förbättrats avsevärt”, skriver han i en e-postad kommentar.

Läs mer om: XXL
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078