23948sdkhjf

Tretti blir Elon som öppnar flaggskeppsbutik

Vitvaruhandlaren Tretti skulle storsatsa på fysiska butiker – nu finns bara en kvar.

I januari 2020 öppnade e-handlaren Tretti de första fysiska butikerna i Sverige. Nu tas butikerna i Stockholm och Umeå över av konkurrenten Elon som samtidigt passar på och öppnar en flaggskeppsbutik i lokalen på Kungsgatan mitt i Stockholms city.

Den nya flaggskeppsbutiken på Kungsgatan har ett stort showroom med Elons satsning på kök och det egna varumärket Nordanro. I butiken kommer det vara möjligt för kunderna att se en stor del av sortimentet och få råd och inspiration kring köksplanering.

– Genom att våga utveckla nya koncept och förstå våra kunders behov kan vi växa. Med de nya butikerna får vi ännu fler möjligheter att komma nära våra kunder och erbjuda lösningar som underlättar i vardagen, förklarar Hans-Eric Schultz, försäljningsdirektör på Elon, i ett pressmeddelande.

Butikerna i Umeå och Stockholm, som tas över från Tretti, kommer att drivas av lokala Elonhandlare.

Vitvaruförsäljaren Tretti grundades i Sverige 2004 av Jan Friedman, Paul Fischbein och Victor Press. Bolaget ägs numera av danska White Away Group som köpte Tretti av svenska Qliro Group 2016. White Away har i Danmark framgångsrikt kombinerat näthandel med vitvarukedjan Skousen och vid lanseringen förra året av fyra svenska butiker uttalades ett storslaget mål om 50 svenska butiker. Nu finns bara en Trettibutik i Malmö.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078