23948sdkhjf

Anrik möbelbutik mot ny adress

Ska säkra Carl Malmstens design och erbjuda mer unikt utbud.

Malmstenbutiken har haft adress Strandvägen 5b i Stockholm, intill Svenskt Tenn, sedan 1940 då Carl Malmsten själv slog upp dörrarna till butiken. Men i sommar byter butiken läge i Stockholms city och den nya Malmstenbutiken öppnar på Humlegårdsgatan i början av augusti. Butiken på Strandvägen stänger den sista juni. 

Det är en väldigt fin lokal i en vacker fastighet som ägs av franska kyrkan. Vi får tre stora skyltfönster ut mot gatan där vi kan bygga upp miljöer med Carl Malmstens möbler. Längre in blir det en dedikerad avdelning för belysning där vi kan visa våra växtskärmar och i källaren skapar vi en textilstudio. Dessutom får vi en liten trädgård på innergården, säger Jessika Hyltner, ägaren och vd, som förvärvade rörelsen av Kjell och Märta Beijers Stiftelse i fjol.

Enligt Jessika Hyltner blir det nya läget också en nytändning och lokalen på Humlegårdsgatan passar verksamheten bättre i storlek och utformning. Med det nya läget hopps hon också attrahera delvis nya kunder och nå fler.

Och det är knappt 10 minuters promenad mellan de båda adresserna så jag hoppas att våra trogna kunder också ska hitta hit – och jag är säker på att de kommer att tycka om den nya butiken minst lika mycket som den gamla, säger Jessika Hyltner vidare.

Sedan hon tog över som ny ägare har hon successivt satt sin prägel på verksamheten och i samband med flytten sker ytterligare förändringar för att säkra butikens varumärke och lönsamhet långsiktigt.

Vi kommer att jobba ännu mer med kärnan i vårt sortiment – Carl Malmstens design, som vi är ensamma i världen om att presentera i sin helhet. Vi fortsätter vårt fina samarbete med Tre Sekel, Gemla och Gärsnäs men kommer inte att ha lika mycket av samtida formgivning som man lika gärna kan hitta på andra ställen, säger Jessika Hyltner.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.047