23948sdkhjf

Boozt fortsätter övertyga – nytt rekordkvartal

E-handelsbolaget Boozt redovisar ett justerat rörelseresultat på 68,7 miljoner kronor för det första kvartalet 2021. Analytikerna hade i snitt väntat sig ett justerat rörelseresultat på 68,4 miljoner enligt Infronts sammanställning av tre estimat.

Nettoomsättningen uppgick till 1 137 miljoner kronor, mot väntade 1 129 miljoner, motsvarande en tillväxt om 48,5 procent. I mitten av april uppgav bolaget att nettoomsättningstillväxten preliminärt väntades bli 47-49 procent.

Resultatet är enligt Boozt det bästa för första kvartalet någonsin.

”Tillväxten på 54 procent i lokal valuta överträffade våra förväntningar och lönsamheten var stark med en justerad rörelsemarginal om 6 procent”, skriver vd Hermann Haraldsson.

Boozts utveckling under det första kvartalet var enligt Hermann Haraldsson övertygande för alla segment, länder och kategorier.

"Boozt ökade nettoomsättningen med 40,7 procent och Booztlet fortsatte sin starka tillväxt och lyckades fördubbla nettoomsättningen jämfört med föregående år. Barn, Sport och Home var de snabbast växande kategorierna, åtföljda av kategorierna Fashion och Beauty som levererade stabila resultat. Med en fortsatt diversifierad försäljning mellan de olika kategorierna märker vi att vår bruttomarginal påverkas positivt", skriver vd:n i delårsrapporten.

Det momentum som onlinehandeln fick under 2020, stärkt av coronapandemin, har fortsatt under 2021 med hög strukturell tillväxt mot onlinehandel i Norden, uppger bolaget.

"Omsättningstillväxten stärktes av en fortsatt hög investering i nya kunder och viktiga åtgärder för att bygga upp lagret för att ha det mest relevanta kunderbjudandet".

Trenden som Boozt sett under tidigare kvartal med en minskad returandel har fortsatt till följd av en förändrad försäljningsmix, med starkare tillväxt i övriga kategorier än Kvinnor, vilket har påverkat nettoomsättningen positivt.

Boozt upprepar i rapporten de helårsprognoser som höjdes i mitten av april där bolaget spår en nettoomsättningstillväxten på mellan 25 och 30 procent och en justerad rörelsemarginal på över 5,5 procent.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078