23948sdkhjf

Apotea omsatte 1,2 miljarder – ”ska gasa igen”

Efter ett nytt rekordår 2020, då Apoteas försäljning ökade med nästan 50 procent till drygt 4 miljarder kronor, har tillväxten saktat ned något men är fortsatt hög under det nya året. 

Apotea noterar att nätapotekets försäljning ökade med 28,6 procent under det första kvartalet jämfört med samma period förra året samtidigt som Apoteksföreningen rapporterar om sviktande siffror för apoteksbranschen i sin helhet. 

Totalt omsatte Apotea 1,2 miljarder kronor under årets första tre månader.

– Vi ser under Q1 en fortsatt förflyttning till nätet när det gäller handel med apoteksvaror. Kvartalet har påverkats av en tredje coronavåg, samtidigt som våra nyvunna kunder funnit nätets bekvämlighet under pandemin och accelererat sina köp i takt med att de blivit trygga med att beställa sina läkemedel på nätet, kommenterar Pär Svärdson, vd för Apotea.

Under de senaste månaderna har Apotea ytterligare automatiserat verksamheten och installerat nya maskiner och robotar, vilket medfört en del försenade leveranser.

– Vi har hållit igen på marknadsföringen och fokuserat på att leverera i tid, men nu när vår nya automation i logistikcentret är i drift och vi har rekryterat fler medarbetare ser jag fram emot att kunna gasa igen, säger Pär Svärdson, vd för Apotea.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Facket kritiserar Dollarstores arbetsmiljö
MQ Marqets Ingvar Larsson om resultatet: ”Vi har hittat vår position”
MQ Marqet når över miljarden
Här väntar ny sportsatsning om 900 kvadratmeter
Utmanande kvartal för BHG – redovisar förlust
H&M planerar minska med 100 butiker netto
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
Habit
Transportnet

Sänd till en kollega

0.14