23948sdkhjf

Mio redovisar rekordsiffror: "Haft en fot på gasen och en på bromsen"

Redan i december i fjol, och efter räkenskapsårets första halvår, siade möbelkedjan att det brutna räkenskapsåret 2020/21 som avslutades den 30 april skulle bli ett rekordår.

Nu står det klart att möbelkedjan hade en total tillväxt om 11,6 procent, en ökning med 850 miljoner kronor, och nådde 7 miljarder i försäljning under det gångna räkenskapsåret.

Kedjan uppger att tillväxt skett i samtliga regioner och inom samtliga produktområden. E-handeln uppvisar en tillväxt om 85 procent för perioden och kedjan har haft över 50 miljoner besökare online och tangerade över 1 miljard i försäljning i e-handeln.

– Det är oerhört glädjande och vi är stolta att vi kan fortsätta att växa och ta marknadsandelar. Summerar vi de senaste 12 åren har vi lyckats prestera bättre än branschen 11 av 12 år, säger Björn Lindblad,vd, i en kommentar.

Tillväxten har också skett via det befintliga butiksnätet och genom e-handeln då kedjan under året öppnat en ny butik, en mindre köpcentrumbutik i Nacka Forum i Stockholm. Nu utlovar Mio fortsatt tillväxt och ytterligare investeringar i logistik.

– Med det här året i ryggen kommer vi gå in i en ny visionsresa fulla av energi, ett starkt självförtroende, finansiella muskler och resurser och samtidigt en stor portion ödmjukhet inför de möjligheter och utmaningar som vi ser framåt. Vi kommer fortsätta att investera i vår multikanalstrategi Ett Mio, vår logistik för att göra den ännu mer konkurrenskraftig för att möta morgondagens krav hos konsumenterna samt i vår hållbarhetsstrategi för att skapa de bästa förutsättningarna för kunder som vill inreda och möblera sina hem hållbart. Utan 2 500 fantastiska medarbetare hade den här prestationen aldrig varit möjlig. Vi har parerat mer än planerat och varje dag haft en fot på gasen och en på bromsen för att kunna leverera ett så relevant och attraktivt erbjudande som möjligt, säger Björn Lindblad, vd.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.046