23948sdkhjf

Årets affärskvinna i svensk sportbransch utsedd

Vd för Peak Performance prisad.

Sara Molnar, vd för Peak Performance sedan våren 2019, har förärats utmärkelsen Årets affärskvinna inom svensk sportbransch 2020.

Priset delas sedan 2011 ut av branschföreningen Svenskt Sportforum som driver det kvinnliga nätverket Divas.

Under Sara Molnars ledarskap har Peak Performance gått igenom två ägarbyten: 2018 blev företaget uppköpt av det finska bolaget Amer Sports, som i sin tur 2019 blev uppköpt  av ett investmentkonsortium bestående av fyra ägare, däribland Tencent.
 

Sara Molnar är den tionde mottagaren av priset som instiftats just för att lyfta och prisa kvinnor i sportbranschens topp och nätverket har som mål att få fler kvinnor att ta sig till ledande positioner i branschen.

– Det är en ära i sig få priset och jag vet att det var flera riktigt duktiga och värdiga kandidater, men det är motiveringen till utnämningen som gör mig allra stoltast, säger Sara Molnar i en kommentar.

–  Det viktigaste för mig är att jag har organisationens förtroende och att de stöttar mig i det vi gör. Det är ingen självklarhet när man driver förändring och året vi har bakom oss har varit väldigt utmanande.

Inom koncernen Amer Sports är Sara Molnar både yngst och den enda kvinnliga vd:n.   

Finalister till utmärkelsen var även Ulrika Björk, vd, Polygiene och Daniella Johansson, e-commerce manager hos Didriksons.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109