23948sdkhjf

Google öppnar sin första fysiska butik

Butiken i New York ”viktigt steg i techjättens hårdvaruresa för att erbjuda den bästa Google-upplevelsen”.

Google satsar på sin första fristående butik. En butiksyta öppnar i New York någon gång i sommar. Det annonserar techjätten i ett blogginlägg, där exakt öppningsdatum inte preciseras.

I Google Store ska allmänheten erbjudas support samt möjlighet att köpa företagets olika elektroniska produkter, som Pixel-telefoner, smarta Nest-högtalare och Fitbit-klockor. Kunderna kan också välja att handla på nätet och hämta produkterna i butiken.

Google har tidigare gjort olika pop up-satsningar och shop-in-shop-lösningar, men butiken i New York är den första permanenta, fristående butiken. Placeringen är New York city campus i Chelsea-distriktet, där cirka 11 000 människor har sina arbeten.

Den fysiska butiken beskrivs av techjätten som ”ett viktigt nästa steg i vår hårdvaruresa för att erbjuda en så hjälpsam Google-upplevelse som möjligt, närhelst och varhelst människor behöver det”.

”Vi kommer att ha experter till handa för att hjälpa kunderna att få ut så mycket möjligt av sina produkter. Vårt team kommer att kunna erbjuda hjälp som är specifik och personaliserad efter dina behov”, skriver techjätten och utlovar en covid-19-säker miljö i den nya New York-butiken.

Tills vidare handlar det bara om en butik. Det är oklart i nuläget om Google har planer på fler fysiska butiksytor och huruvida det kan bli aktuellt med butiker även utanför USA.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093