23948sdkhjf

Sofacompany i nya händer

Blir en del av Jysk-familjen Lars Larsen Group men ska drivas självständigt även framgent.

Sofacompany, grundat 2012 som Sofakompagniet, har förvärvats av Lars Larsen Group som köper möbelkonceptet av Procuritas som sedan 2017 varit majoritetsägare.

Sofacompany är grundat i danska Korsør av Cathrine och Christian Rudolph och har fokus på digital försäljning.

– Det glädjer mig mycket att Sofacompany blir en del av Lars Larsen Group. Det är verkligen en spännande verksamhet som kan tillföra oss mycket, säger Jan Bøgh, vd för Jysk, och som efter förvärvet tillträder som styrelseordförande för Sofacompany. 

Han understryker dock i ett pressmeddelande att även om möblekedjan nu blir en del av Lars Larsen Group så ska kedjan även fortsatt vara en självständig kedjan i koncernen och drivas med egna butiker och inte minst digitalt likt Jysk, Ilva, Bolia och Sengespecialisten som också ingår i koncernen.

Sofacompanys omsättning i fjol uppgick till 545 miljoner danska kronor med ett EBITDA-resultat om 51 miljoner danska kronor. 

Totalt har möblekonceptet ett 20-tal showrooms i flera länder. I Sverige har Sofacompany tre showroom; ett vardera i Stockholm och Göteborg samt ett pop up-showroom på Södra Vallgatan i Malmö.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063