23948sdkhjf

Naturkompaniet värvar från Carlings

Har tidigare varit bland annat landschef för Carlings i Sverige och har även arbetat som operativ chef för hela kedjan i Norden.

Dagens Handel har tidigare berättat att Naturkompaniet står i begrepp att öppna butiker i Norge i höst.

Nu står det klart att outdoorkedjan rekryterat Simon Larsen att leda expansionen på den norska marknaden i rollen som head of retail för Naturkompaniet i Norge.

– För mig är den här möjligheten rena kinderägget, säger Simon Larsen i en kommentar.

– Inte bara får jag fortsätta arbeta med en av mina stora passioner inom detaljhandeln utan också med ett koncept som handlar om att få människor mer ut i den fantastiska naturen vi har här i Norge. Att Naturkompaniet också har ett stort fokus på hållbarhet gör att denna roll känns extra värdefull, säger Simon Larsen vidare.

Simon Larsen har ett längre förflutet inom Varner och inte minst hos modekedjan Carlings där han arbetat på flera poster sedan 1995 då han som 23-åring klev på tjänsten som butikschef. 2010 blev han landschef för kedjan i Sverige och han har även arbetat som operativ chef, med ansvar för 1 500 anställda och 225 butiker, för Carlings i Norden under åren 2010 till 2017.


Förutom att leda Naturkompaniets intåg i Norge får han även uppdraget att ansvara för Fjällrävens två varumärkesbutiker i Norge; en i Oslo och en i Stavanger.

– Naturkompaniet blir med sitt fokus på utomhusprodukter  en unik aktör på den norska marknaden. Som specialist inom den här branschen måste vi vara bäst på expertis kring de produkter vi säljer och ha de mest skickliga personerna på plats i våra butiker. Denna resa börjar i dag och nu letar vi därför både efter butikslokaler på de bästa platserna runt om i Norge och även de skickligaste människorna som ska ta hand om kunderna när vi öppnar våra första butiker under hösten 2021, säger Simon Larsen.

Naturkompaniet ingår i Frilufts Retail Europe, som även består av finska Partioaitta, tyska Globetrotter och danska Friluftsland, som i sin tur ingår i börsnoterade Fenix Outdoor.

Frilufts Retail Europe driver totalt 84, varav 35 i Sverige, 20 i Finland, 19 i Tyskland och 10 i Danmark. Därtill finns webbutiker som också snart öppnar i Norge.

Simon Larsen tillträdde posten den 6 april.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.092