23948sdkhjf

Apotekets vd blir ny vd för Systembolaget

Ann Carlsson har utsetts till ny vd för Systembolaget. Hon efterträder Magdalena Gerger, som lämnar posten efter tolv år nästa vår, och tillträder den 22 januari nästa år.

Därmed lämnar hon Apoteket efter elva år som vd. Hon ska enligt ett pressmeddelande fortsätta i sin nuvarande roll tills en ersättare tillträder i början av 2022.

– Jag är mycket glad över att få välkomna Ann Carlsson som vd för Systembolaget. Under rekryteringsprocessen har vi sökt efter en chef och ledare som både behärskar de affärsmässiga utmaningarna och har förståelse för den speciella samhällsfunktion som Systembolaget har. Jag är säker på att Ann Carlsson är rätt person fortsätta utveckla Systembolaget i framtiden, säger Göran Hägglund, styrelseordförande för Systembolaget. 

Förutom Apoteket har Ann Carlsson ett längre förflutet inom Icagruppen där hon bland annat varit chef för affärsområdet Ica Sverige. Hon är även styrelseledamot i Vattenfall och SNS. 

Apotekets styrelse har inlett processen med att rekrytera en ny vd.

– Apoteket har gjort en mycket framgångsrik resa under Anns ledning. Vi vill rikta ett varmt tack till Ann för hennes insatser för Apoteket under en tid av stor omställning, till dagens väsentliga roll med visionen att hjälpa människor till ett liv i hälsa. Vi kan bara gratulera Systembolaget till att få en mycket skicklig ledare som framtida vd, säger Ingrid Bonde, styrelseordförande för Apoteket.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11