23948sdkhjf

Tidigare vd föreslås göra comeback i Odd Molly

Väntas ta plats i nya styrelsen efter ägarskiftet. "Enormt kul att börja byggandet av en ny koncern".

I slutet av mars tillkännagavs att Odd Molly International renodlar verksamheten och säljer 100 procent av dotterbolaget Odd Molly Sverige till We are spindye för 166 miljoner kronor. Nu fastslås tillträdesdatumet till den 1 juli.

Försäljningen är sedan tidigare godkänd av bolagsstämma i Odd Molly och i den nya ägarens styrelse som nu avser fatta beslut om emission av vederlagsaktierna under gällande bemyndigande inför tillträdet.

Samtidigt föreslår nuvarande största ägare i WRSD, Christian Rasmussen, med stöd av tillkommande storägare från Odd Molly att årsstämman i WRSD den 23 juni ska välja ny styrelse i WRSD bestående av Christian Rasmussen, som omväljs, och därtill föreslås Johan Mark, Christina Tillman samt Dennis Lundquist väljas in. Det framgår av ett pressmeddelande.

Christina Tillman var vd för Odd Molly under åren 2005 fram till 2011 då Anna Attemark tillträdde. Sedan 2018 är Jennie Högstedt Björk vd. Christina Tillman sitter i ett flertal styrelser däribland Volati, Grimaldi Industries och Eleven. Hon har tidigare även suttit i bland andra Kavats, House of Dagmars och Coop Sveriges styrelser.

Därtill meddelar WRSD om ett eventuellt namnbyte på bolaget.

– Det är enormt kul att nu formellt ta steget och tillträda aktierna i Odd Molly Sverige och därmed börja byggandet av en ny koncern med starkt fokus på hållbarhet samt både tech- och modekompetens inhouse. Jag ser fram emot att nu börja den resan med stöd från den nya styrelsen. Vi ser även att trenden med OMS resultatupphämtning samt starka digitala försäljning verkar hålla i sig, vilket än mer gör att förvärvet känns helt rätt, säger Andreas Andrén, vd, We are spindye i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078