23948sdkhjf

Föreslås till Desenio

Cecilia Marlow och Sarah Krauss föreslås kliva in i nyligen börsnoterade Desenios styrelse.

Det framgår av ett pressmeddelande till en extra bolagsstämma som ska hållas den 24 juni.

Cecilia Marlow är i dag verksam som styrelseordförande i Wästbygg Gruppen och NCS Colour Holding samt styrelseledamot i Karl Fazer Oy, Bokusgruppen, Spendrups bryggeriaktiebolag, AR Packaging  och Kivra.

Hon har tidigare suttit som styrelseledamot i bland annat Svenska Spel, Clas Ohlson och Nordea Funds samt har erfarenhet från flertalet vd-positioner inom detaljhandel som Kronans Apotek och Internationella Engelska Skolan.

Sarah Kauss är grundaren av S’well, som tillverkar återanvändbara produkter för detaljhandeln och grossistmarknaden och fungerade som bolagets vd från 2010 till februari 2020 och för närvarande ordförande. Hon har även ett förflutet från Ernst & Young.

”Bolagets större aktieägare bedömer att Cecilia Marlow och Sarah Kauss har en kompetens och bakgrund som passar väl för Bolagets styrelsearbete och att valet av dessa ligger väl i linje med de diskussioner som förts mellan Bolagets större aktieägare kring kompetensutveckling och jämställdhet", heter det vidare.

Förutom nämnda nyval föreslås styrelsen även att bestå av Alexander Hars, ordförande, Nathalie du Preez, Jakob Tolleryd, Martin Blomqvist och Max Carlsén.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125