23948sdkhjf

Ikea planerar tio nya och mindre butiker i Sverige

Norrköping och Ingelsta shoppinggalleria blir den första av tio städer som får ett Ikea-varuhus i mindre butiksformat. Den nya butikerna ska ligga i köpcentrum och shoppingkvarter och i städer där Ikea inte tidigare är etablerad.

Butiken i Norrköping, som öppnar i september, ska drivas av varuhuset i Tornby i Linköping. Dock kan inga produkter tas med hem direkt från butiken utan kunden beställer och får produkterna levererade.

– Människor besöker idag Ikea av flera olika anledningar. Därför vill vi ge våra kunder fler alternativ att besöka oss beroende på vad de behöver. I våra stora varuhus har vi samlat allt Ikea har att erbjuda, men när kunder vill ha hjälp med att planera ett kök eller beställa en smart garderobslösning ger de nya butikerna oss möjlighet komma närmare människor i deras vardag där de lever, arbetar och rör sig, säger Reza Shomali, utvecklingschef på Ikea Sverige.

Sedan tidigare driver Ikea konceptet med så kallade planeringsstudios och likt det konceptet kan kunden även i de nya mindre butiksformaten möta heminredningsexperter och få personlig service för att planera sina hem eller beställa produkter ur sortimentet.

Det nya konceptet är under utveckling och enheterna är till en början temporära. En långsiktig etablering av ett varuhus kan bli aktuellt efter utvärdering av konceptet och platsen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112