23948sdkhjf

P-bolagets satsning: Obemannad butik, laddstation och paketskåp

Parkeringsbolaget Aimo Park testar ett nytt koncept i centrala Stockholm. I ett p-hus på Regeringsgatan bygger företaget en ny station, som ska erbjuda laddning av elbilar, paketutlämning och en obemannad livsmedelsbutik för kompletteringshandel.

– Man åker ingenstans för att parkera, man parkerar överallt för att göra något annat. Kan vi samla fler ärenden på en och samma plats underlättar det inte bara för individen utan avlastar även innerstadstrafiken. Äger du en elbil och verkar i Stockholm city behöver du i dag åka långt utanför för tullarna att hitta super chargers. Vi vill gå från att vara ett traditionellt parkeringsgarage till att bli en hubb för hållbarhet och mobilitet, med kundfokus som största drivkraft. Det här är ett tydligt första steg på vägen” säger Peder Ståhlberg, vd på Aimo Park, i ett pressmeddelande,

Butiksdelen ska använda sig av AI-drivna försäljningsmoduler, av samma typ som Amazon Go.

– Innovation handlar om att bryta konventioner med ambitionen att skapa något nytt och bättre. Vi vet ännu inte exakt vad detta kommer att utvecklas till, vilket delvis är syftet – att förstå på vilket sätt besökaren väljer att använda det. Blir det en mikrogalleria, en selfservice-station, en bekvämlighetsterminal, eller den nya bensinfria macken? Vad vi än kommer att kalla det, är vi minst sagt upprymda över att se det här projektet få fötter och komma till liv, avslutar Peder Ståhlberg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11