23948sdkhjf

Ännu en Indiska-butik försvinner

En tredjedel av Indiskas butiksbestånd har blivit offer för pandemin.

Indiskas butiksbestånd krymper allt mer. Nästa stängning sker i Grand Samarkand i Växjö. Där slår butiken igen i samband med när hyreskontraktet löper ut den 31 juli.

– Vi har haft två butiker i Växjö men har nu gjort bedömningen att vi klarar oss på en. Vi tror på Växjö som stad och har många kunder här. Vi kommer vara kvar i city och satsa än mer på den butiken, säger Karin Lindahl, vd på Indiska till Vxonews.

Åtta anställda berörs av beslutet. Några sägs upp och några flyttas till butiken på Storgatan i Växjö.

Pandemin har slagit hårt mot Indiska som under förra året stängde 20 butiker, varav 13 i Sverige. Efter årsskiftet har butiker försvunnit i Norrköping, Borås, Visby och Hudiksvall och nu läggs alltså även Grand Samarkand-butiken ned. Snart finns bara 41 svenska butiker kvar.

– Många kunder som kommer till butik nu vittnar om att de inte har besökt butiker på cirka 15 månader. Vi hoppas nu att återöppningen av samhället kan fortsätta enligt plan, säger Karin Lindahl till Vxonews.

När Indiska lämnar Grand Samarkand kommer lokalen att ställas om för en ny hyresgäst.

– Vi har nya aktörer på gång som vi kan presentera efter sommaren. Vi kommer att fylla upp de tomma lokalerna, säger Mats Jäderberg, centrumchef på Grand Samarkand, till Smålands-Posten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093