23948sdkhjf

Elgigantens rekordår: "Elektronikbranschen är en av de branscher som gått mot strömmen"

E-handeln ökade med 74 procent under det senaste brutna räkenskapsåret.

Elgiganten kan lägga ett rekordår bakom sig när verksamhetsåret som sträcker sig från maj 2020 till april 2021 summeras. Försäljningsintäkterna ökade med 17,4 procent till 15,8 miljarder kronor och rörelseresultatet landade på 365 miljoner kronor vilket var en ökning på 72,2 procent mot föregående räkenskapsår.

E-handeln ökade med 74 procent under året och hemelektronikkedjan noterade att både B2B- och B2C-försäljningen ökade. 

– Vi summerar ett annorlunda år när vi stänger böckerna för räkenskapsåret 2020–2021. Vi har precis som resten av samhället påverkats av pandemin. Men elektronikbranschen är en av de branscher som gått mot strömmen och som ökat sin försäljning under året. Att Elgiganten går ännu starkare och redovisar nya rekord, en stark tillväxt och en ökad marknadsandel är något som vi är både tacksamma och ödmjuka inför, säger Niclas Eriksson, vd på Elgiganten i en kommentar.

Växande e-handel och coronapandemi har också lett till att kedjan noterat och mött efterfrågan på olika leveransalternativ och uppger att tjänster som digital rådgiving, boka online och hämta i butik samt drive-in ökat.

– Jag är otroligt stolt över våra 3500 medarbetare som har hjälpt våra kunder i både befintliga och nya kanaler för att tillhandahålla digitala produkter, som är av extra stor relevans i tiden vi befinner oss i. Intresset för våra nya, innovativa tjänster har varit stort och de har växt kraftigt på kort tid. Jag är övertygad om att samspelet mellan e-handel, varuhusen och våra kunniga medarbetare är ett vinnande konceptet även i framtiden. De här framgångarna är tveklöst resultatet av våra medarbetares engagemang, innovativa lösningar och ett gott samarbete, säger Niclas Eriksson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094