23948sdkhjf

Byggmax förvärvar norsk kakelkedja

Förvärvar norsk lågprisaktör och planerar för fler butiker i Norden.

Byggvarukedjan Byggmax förvärvar den norska lågprisaktören Right Price Tiles och planerar fortsatt tillväxt inom kakel och klinker och nya konceptbutiker i Byggmax varumärke.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Right Price Tiles är ett norskt ägarlett lågpriskoncept fokuserat på modernt kakel, klinker och tillbehör till bästa pris, med en lång historik av lönsam organisk tillväxt. 2020 uppgick försäljningen till 300 miljoner norska kronor och rörelseresultat på ebitda-nivå om 34 miljoner kronor exklusive IFRS16.

Byggmax köpeskilling uppgår till ett initialt belopp om 175 miljoner norska kronor och en ytterligare köpeskilling baserad på framtida utveckling om maximalt 110 miljoner norska kronor.

Förvärvet ger Byggmax tillgång till en ledande produktportfölj av egna varumärken och djup kompetens inom kakel och klinker, vilket Byggmax avser använda för fortsatt tillväxt under eget varumärke.

"Lågpristrenden är stark och växande i alla nordiska länder, och transaktionen stärker Byggmax ledande lågprisposition", skriver bolaget.

Transaktionen förutsätter sedvanliga villkor för slutförande och godkännande av norska konkurrensmyndigheter.

Contera Group äger Right Price Tiles med 14 butiker (av vilka två är franchise) och en liten snabbväxande e-handel i Norge.

Förvärvsobjektet är också en direkt importör av kakel, klinker och relaterade produkter. Produkterbjudandet är byggt på modernt designade kakel, klinker och tillbehör, med ytterligare försäljning inom badrum och golv.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.064