23948sdkhjf

Så kan RNB drivas vidare

Undersöker möjligheter till fortsatt drift som fristående bolag och kan förvärva kompletterande eller ny verksamhet.

RNB har redan aviserat att bolaget ser över möjligheterna att fortsätta som ett fristående börsnoterat företag. Detta efter att kedjan Polarn O. Pyret och verksamheterna på NK i Departments & Stores avyttrats tidigare i år. Numera återstår Brothers som enda kvarvarande verksamhet i bolaget. RNB har tidigare aviserat att även herrmodekedjan ska säljas.

Nu uppger RNB att bolaget undersöker flera alternativ för fortsatt drift och att det handlar om att ”förvärva kompletterande verksamhet genom utgivande av nya aktier eller sälja existerande verksamhet och förvärva ny verksamhet” och då genomföra en riktad emission till aktieägarna för att inhämta nytt kapital.

Alla alternativ som möjliggör bolagets fortsatta drift kräver dock en uppgörelse med bolagets obligations- och hybridobligationsägare, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Detta då bolaget i dagsläget saknar finansiell förmåga att fullt ut betala ränta och amortera på nominell obligationsskuld. En lösning på det skulle kunna vara att hela eller delar av obligationen konverteras till nya aktier som leder till att obligationsägarna blir den största ägargruppen.

Hur allt landar hoppas bolaget kunna meddela under andra halvåret 2021. I maj aviserade bolaget att vd Kristian Lustin lämnar posten för att kliva på som CFO för börsnoterade Desenio.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078