23948sdkhjf

Clas Ohlson: "Vi levererade på samma nivå som förra sommaren"

E-handeln ökade med 15 procent i juli.

Clas Ohlsons omsättning var i juli oförändrad och uppgick till 732 miljoner kronor(733). Försäljningen i jämförbara enheter och lokal valuta minskade med 1 procent jämfört med föregående år. I e-handeln ökade med 15 procent till 62 miljoner kronor (54).

– Med en total försäljning om 732 miljoner kronor i juli levererade vi på samma nivå som förra sommarens starka försäljning. Den viktigaste förklaringen är att vi träffat rätt i vårt sortiment och haft väl anpassade lagervolymer i flera relevanta produktkategorier. Detta samtidigt som vi sammantaget haft färre besökare i våra butiker under månaden jämfört med motsvarande period 2020. Totalt sett är vår försäljning oförändrad i juli jämfört med föregående år, samtidigt som vår försäljning online ökade med 15 procent, säger Kristofer Tonström, vd och koncernchef i en kommentar.

I Sverige var försäljningen oförändrad och detaljhandelskedjan omsatte 324 miljoner kronor på hemmamarknaden. I Finland minskade försäljningen med 4 procent till 83 miljoner kronor medan försäljningen i Norge ökade med 1 procent till en omsättning om 321 miljoner kronor.

Vid utgången av månaden uppgick butiksbeståndet till 229 butiker vilket är en ökning med en butik.

Den totala försäljningen under perioden maj till juli 2021, första kvartalet i det brutna räkenskapsåret, minskade med 1 procent till 2 056 miljoner kronor (2 074).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109